Geçen ay, WPA2 Güvenlik Şifreleme Protokolü neredeyse tüm WiFi kablosuz ağlarını etkileyen ciddi bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Cihazların WiFi’ye bağlı olduğu sürece saldırıya uğramış olabilme ihtimaline karşı endişeli olan Android kullanıcıları için Google KRACK WPA2 güvenlik açığını tamamen ortadan kaldırmak adına yeni bir güncelleme yaması yayınladı. Güvenlik açığını gidermek için sistemi güncelleyen Microsoft da dahil olmak üzere, Apple ve diğer teknoloji şirketlerine Google da eklendi. Google, Kasım ayında Android sistem güvenliği güncellemesiyle bu yamayı göndereceğini daha önce de belirtmişti ve bugün bir düzeltme paketi yayınlayarak kullanıcılarının riskleri sıfıra indirmek için üzerine düşeni yaptı.
Güncellemenin telefonlara gelmesi birkaç ay alabilir. Bu sürenin bu kadar uzun olmasının sebebi ise neredeyse tüm Android mobil işletim sistemi kullanılan cihazların hepsinin riskini sıfıra indirgemek için çok sayıda dağıtım yapılacak. Bu nedenle uzun bir süre alması beklenen güncellemenin telefonunuza gelip gelmediğini kendinizin de kontrol etmesi gerekiyor. Google şimdilik yalnızca Nexus ve Pixel cihazlarına bu güncellemeyi gönderiyor ancak kısa bir zaman sonra diğer üreticilerin de Android mobil işletim sistemi kullanan cihazlarına da güncellemeyi gönderecek.
Türkiye’de çok fazla şikayet almamış olsak da kendimizi garanti altına almak üzere bu güncellemeyi kendi telefonlarımızda da denetlememiz gerektiğini belirtmek istiyoruz. Yakın zaman Türk Android kullanıcılarına geleceğini umduğumuz güncellemeyi aşağıda linkini verdiğimiz sayfadan kontrol edebilirsiniz.
Google tarafından gönderilen güvenlik bülteninin tamamını görmek için burayı tıklayın
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.