Palm mobil pazara geri dönüş kararı aldı

·

Akıllı telefon ve tabletlerin atası Palm, mobil cihazlar pazarına geri dönüyor. 2011 yılında el değiştiren ve TLC tarafından satın alınan Palm, gerekli altyapıyı kurarak akıllı telefon üretmeye başlayacak. 2018 yılında akıllı telefonlarını piyasada görebileceğimizi belirten TLC yöneticisi, Nokia’dan sonra eskilere geri dönüşün Palm için de gerçekleşeceğini söyledi.

İLK TELEFON 2018’İN BAŞINDA ÇIKACAK

Üretim aşamasına çok az bir zaman kaldığını belirten TLC yöneticisi Stefan Streit, tanıtım ve lansmanı da 2018 yılının ilk aylarında gerçekleşeceğini belirtti. TLC tarafından satın alındıktan sonra son 6 yıl boyunca mobil telefon sektöründe yer almadıklarını ve çıkartacakları telefonda farklı ve üst düzey gelişmiş teknolojiler kullanacağını belirten Streit, telefonda kullanılacak işletim sisteminin ise henüz belli olmadığını söyledi.

TLC 3 FARKLI KESİME HİTÂP EDECEK

Palm şirketine ek olarak Alcatel ve Blackberry firmalarına da sahip olan Çinli TLC firması, bu 3 şirket ile 3 farklı kesime hitâp etmeyi planlıyor. Alcatel, daha çok genç kesim ve Alcatel’i kullanmış olan 1981-2000 arası doğumlu millennials kuşak için üretilecek. Alışılageldiği gibi Blackberry daha çok şirketler ve kurumsal nitelikteki kullanıcılar için üretilecek. Palm ise geçmiş müşterilerini güvenlik ve kalite sıfatlarıyla geri kazanmayı deneyecek.

TEK BİR MODEL İLE SINIRLI KALINMAYACAK

Palm 2018’de tanıtımını yaparken tek bir telefon tanıtmayacak. Palm Pilot ismi verilen eskilerinde bildiği tabletlerin atası olan PDA’larını da ayrıca tanıtacak. Bu PDA’ların tabletlerden daha küçük olacağı ancak cepte daha kolay taşınabilirlik, hız ve kullanıcı dostu olmasıyla da bir adım önce olacağı gelen iddialar arasında.

Yorumlar

Bir yanıt yazın