Xiaomi, bugün Hindistan’da yeni bir akıllı telefon serisi olan Xiaomi Redmi Y1 ve Redmi Y1 Lite modellerinin tanıtıldığı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte yepyeni bir seri olan Y serisi tanıtıldı. Telefonlar, Redmi Note 5A Prime ve Redmi Note 5A modellerinin global versiyonu olma özelliklerini de taşıyor.
Xiaomi Redmi Y1
Xiaomi Redmi Y1’in Full HD çözünürlüğüne sahip bir 5.5 “LCD ekranı mevcut. Snapdragon 435 mobil işlemci kullanan telefonun iki farklı dahili hafıza seçeneği bulunuyor. 3 GB RAM + 32 GB depolama alanı veya 4 GB RAM + 64 GB depolama alanı ile satışa sunulucak olan Redmi Y1, Android Nougat 7.0’da MIUI 8’i çalıştırıyor ancak yıl sonuna kadar MIUI 9’u alacağı söyleniyor. Arka tarafta 13 MP ve selfi kamerasına önem verilen bir kamera ile ön kamera 16 MP ile geliyor. 3GB RAM / 32GB depolama alanı Xiaomi Redmi Y1 140 dolara satılacakken 4GB / 64GB’lık model 170 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak.
Xiaomi Redmi Y1 Lite
Redmi Y1’in lite versiyonu Redmi Note 5A’nın özellikleri ile aynı. Snapdragon 425 yonga seti ve 2 GB RAM’in görev yaptığı Redmi Y1 Lite, 5.5 inçlik 720p çözünürlüklü bir ekran kullanıyor. Selfie kamerasının oldukça basit bir 5 MP sensörü var. Arka kamera ise 13 MP ve yine telefonun arka bölümünde bir parmak izi okuyucusu var. 110 dolarlık uygun fiyatlı bir alternatif olan Xiaomi Redmi Y1 Lite 8 Kasım’dan itibaren satışa çıkıyor. Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor.
Bir yanıt yazın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.